Robuuste spuitbomen met optimale stabiliteit

HA-spuitbooom

De robuuste bouwwijze van de HA-spuitboom is kenmerkend voor de machines van Delvano. Deze zijn opgebouwd uit ronde profielen, gemonteerd in een vakwerkconstructie. De leidingen, dophouders met doppen en afsluiters bevinden zich geheel binnen het raamwerk van de boom. Hierdoor is een optimale bescherming gewaarborgd.

De spuitboom is standaard gemetalliseerd. Na fabricage wordt het staal eerst blank gestraald en wordt een zink-aluminium laag op het staal gespoten met een vlampistool. Daarna wordt het geheel gespoten met grondlak en tweecomponentenlak.

Het tweede boomdeel van de HA-bomen vouwt open en dicht in het verticale vlak. Door deze constructie treedt er geen torsie op in de binnenboom tijdens het open- en dichtvouwen van de bomen, zodat een lange levensduur van de spuitbomen is gegarandeerd.

De bomen zijn links en rechts apart te openen en te sluiten. Hierdoor is het mogelijk om obstakels in het veld te ontwijken zonder beide boomdelen te sluiten.

Naast de aanstootbeveiliging van het topdeel (3 doppen) is de machine voorzien van een extra beveiliging in het eerste scharnier naast de machine. Dit is van groot belang op velden met veel obstakels en bij spuitbomen van grote breedte.

Spuitboom HA

De spuitdoppen en -leidingen zijn binnen het raamwerk gemonteerd


EAKS-spuitboom

Getrokken veldspuiten kunnen in plaats van met de HA-boom ook uitgevoerd worden met de EAKS spuitboom Deze spuitboom vouwt horizontaal open en dicht en is eenvoudiger uitgevoerd.

Balans

Kenmerkend voor DELVANO is de 1-puntsophanging. Hierbij bepaalt de zwaartekracht de balans van de boom zodat deze altijd horizontaal hangt zonder ingrijpen van de chauffeur. Heel belangrijk hierbij is dat het balanceerframe zonder wrijving kan pendelen.

Achterraam veldspuit

De 1-puntsophanging van Delvano zorgt voor een uiterst stabiele spuitboom