MagGrow

MagGrow spuittechniek is gebaseerd op het uitgangspunt dat magnetische velden invloed hebben op de fysische eigenschappen van spuitvloeistof en spuitdruppels.

Het systeem bestaat uit een hoofdunit van acht manifolds. Dit zijn gegoten aluminium huizen die gevuld zijn met sterke magneten. De manifolds zijn parallel geschakeld en daardoor bevindt de spuitvloeistof zich een bepaalde tijdsduur in het eerste magnetische veld. Hier vindt 80% van de opwerking plaats.

De resterende 20% gebeurt door middel van een magnetische staaf (rod) van 9,5 milimeter die zich over de gehele spuitbreedte in de spuitleiding bevindt. Door middel van zogenaamde spacers wordt deze op de goede positie gecentreerd in de spuitleiding. Er is geen elektriciteit benodigd en er zijn ook geen bewegende delen, daardoor is het systeem onderhoudsvrij.

Het MagGrow systeem zorgt ten eerste voor een beter druppelspectrum. Het aandeel spuitdruppels van 100 - 350 micrometer (druppels die voor een goede bedekking zorgen) is beduidend groter dan bij een conventioneel spuitsysteem.

Daarnaast verlaagt MagGrow de oppervlaktespanning van de spuitvloeistof waardoor de druppels beter uitvloeien en meer bedekking creƫren.

Tenslotte hechten de druppels door de magnetische lading zich beter aan het gewas en verbetert de dekking aan de onderkant van het blad.

Het systeem is door het TCT goedgekeurd tot 97,5 % driftarme klasse in combinatie met een 95 % driftarme spuitdop.