Delvano Bi-Air luchtondersteuning nu tot 39 meter

dinsdag 01-12-2020

Delvano biedt haar Bi-Air luchtondersteuningssysteem nu ook aan op spuiten tot 39 meter. Dit was tot nu toe alleen leverbaar op spuiten tot 36 meter. Hiermee is het systeem beschikbaar voor een grotere groep gebruikers. Kenmerkend aan het Bi-Air systeem is dat de luchtzak geheel binnen het frame van de spuitboom ligt.

Het Bi-Air luchtondersteuningssysteem van Delvano creƫert een continue luchtstroom achter de spuitdoppen, zodat de verspoten vloeistofdruppels na het verlaten van de spuitdoppen met de luchtstroom meegenomen worden. Hiermee wordt de drift sterk gereduceerd. Indien de gewasomstandigheden dit vragen, bestaat de mogelijkheid om met veel lucht het gewas open te vouwen waardoor het middel goed onderin kan komen.

Het systeem bestaat uit twee schuin opgestelde ventilatoren van elk 70 centimeter diameter, die hydraulisch worden aangedreven. Het toerental van deze ventilatoren is vanuit de cabine te regelen. Tevens is de luchthoeveelheid variabel door de hoek van de schoepen op de ventilator te verdraaien. De ventilator blaast de lucht in een van zeildoek gemaakte luchttunnel. Deze is over de gehele lengte taps toelopend, om over de totale breedte een gelijke luchtopbrengst te verkrijgen. Het zeildoek zit geheel binnenin het open frame van de kenmerkende Delvano vakwerkconstructie.

Luchtstroomprofiel van Delvano

Onderaan, binnen het frame, ligt een aluminium luchtuitstroomprofiel wat gepatenteerd is. Dit profiel stuurt de luchtstroom in de gewenste richting. De luchtstroom en de vloeistofstroom kruisen elkaar 30 centimeter onder de dop.

Door de gehele spuitboom voorover of achterover te kantelen is de richting van de lucht en de vloeistof te verdraaien, zodat de chauffeur al naar gelang de windrichting en de rijrichting een optimaal spuitresultaat kan behalen. Het voordeel van dit systeem is dat het zeildoek altijd netjes strak in de spuitboom ligt. De spuitboom kan 35 graden naar voren en 25 graden naar achteren worden gekanteld.

Driftreducerend

De vijflingdophouders waaraan de doppen zijn gemonteerd hebben standaard een onderlinge afstand van 50 centimeter. Op wens kunnen ze ook op 25 centimeter geplaatst worden. In combinatie met een verlaagde spuitboom en de juiste kantdoppen wordt hiermee de 97,5% DRT klasse behaald.

Delvano heeft met Bi-Air een luchtondersteuningssysteem met het behoud van de sterke kenmerken van de spuitboomconstructie en de goede balancering. Tevens heeft Bi-Air een hoge luchtopbrengst, waarbij de richting ook goed gestuurd kan worden.

Meer nieuws

Delvano ST zelfrijdende veldspuit vernieuwd

donderdag 24-12-2020

Bakker Ulrum nieuwe Delvano dealer in Groningen

maandag 07-09-2020